marți, 2 martie 2010

MASAJ ANTICELULITIC

Recent, a aparut o noua expresie care poate fi auzita tot mai des: celulita, care arata pielea aspra si neuniforma la varste tot mai fragede, asemanator cu coaja de portocala.
Semnificatia cuvantului este dilatarea celulelor grase. Celulita inseamna material reziduala care se aseaza in cuticulele pielii, absorbind apa din tesuturile inconjuratyoare, formand noduli din ce in ce mai mari. Astfel apar edeme, ca o consecinta a acumularii de lichid, se rupe structura fibrelor, aparand suprafata pielii aspra, de tipul cojii de portocala.
Aproximativ 90% dintre femei, sunt afectate de celulita, din fericire majoritatea au o forma moderata. Zonele principale afectate sunt soldurile si coapsele. Preventia si tratamentul celulitei pot fi eficiente odata cu schimbarea obiceiurilor si stilului de viata, aditional folosindu-se tratamente complementare corporale, tratamente care intensifica metabolismul cellular al pielii si indepartarea rezidurilor prin circulatia sanguina.
Pe langa alte numeroase tratamente fizice ca: peeling, infrasauna, tratament in vid, masaj cu valuri, endermologie, impachetari corporale, chirurgie plastica, putem aminti si masajul anticelulitic. Acest tip de masaj este executat mecanic, putin mai dur decat alte tipuri de masaj. Specialistii il recomanda pana aproape de invinetirea pielii, cea mai indicate manevra fiind framantatul. Bineanteles ca orice tratament anticelulitic se asociaza cu un regim alimentar hipocaloric si cu exercitii fizice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Haine online