marți, 2 martie 2010

MASAJ REFLEXOGEN AL TALPILOR (REFLEXOTERAPIA)

Reflexologia este o stiinta a zonelor reflexogene ale organismului situate pe suprafata corpului, in general la distanta fata de organele pe care le reprezinta. Astfel se cunosc zone de proiectie la nivelul picioarelor, mainilor, coloanei vertebrale, urechii.
Reflexologia inseamna:
• Reflexodiagnostic
• Reflexoterapie

Reflexodiagnosticul consta in reperarea punctelor sensibile sau dureroase din zonele reflexogene, descoperind o suferinta morfologica sau functionala a organului corespondent, palpand zona lui reflexogena, zona bogata in terminatii nervoase si vasculare.Durerea este direct proportionala cu gravitatea si vechimea afectiunii oragnului respective. Cea mai fidela informatie in materie de diagnosticare se pate obtine prin palparea zonelor reflexe din talpi.
Reflexoterapia se ocupa cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase). Masajul se practica cu varful degetelor mari de la maini sau cu articulatiile interfalangiene.
Prin acet tip de masaj se faciliteaza circulatia sanguina, “impunand” accelerarea transportului toxinelor accumulate spre organelle de eliminate sau de detoxifiere, imbunatatind astfel starea de sanatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Haine online