marți, 2 martie 2010

MASAJ THAILANDEZ

Masajul traditional thailandez denumit “Nuad” este diferit de masajul classic care se practica in numeroase cabinete de masaj din tara. Acest tip de masaj, pentru a nu se intelege gresit, este cu totul de alta factura decat cele oferite in asa-zisele saloane de “masaj”.
Masajul thailandez este o adevarata arta de mentinere a sanatatii, o binefacere pentru cei bolnavi si un mijloc de destindere pentru cei sanatosi dar incordati si stresati. Este un masaj descoperit de un medic din nordul Indiei, de aceea anumite posturi (pozitii) sunt asemanatoare cu asanele din tehnica yoga.
Nu exista limita de varsta pentru acest tip de masaj, este curative si placut atat pentru barbate cat si pentru femei.
Metoda Thai utilizeaza 2 proceduri principale – actionari ample asupra unor anumiti nervi, anumite tendoane si ligamente; si o varietate de miscari care manipuleaza scheletul pentru a echilibra toate functiile corpului. Bazele teoretice ale masajului Thai se deduc din teoria liniilor energetice care traverseaza intreg corpul. Se spune ca exista 72000 de astfel de linii energetice iar cele mai importante ar fi in numar de 10.
Lucrand asupra unor puncte importante de-a lungul liniilor energetice ajuta la indepartarea blocajelor astfel lasand liber un flux de energie prin intreg corpul rezultand la echilibrarea sistemului energetic.

Tehnica masajului Thailandez prezinta cunoasterea miscarilor interioare ale corpului care a fost construita in secole de practica. In tehnica masajului Thailandez yoga sunt folosite nu numai mainile, ci si talpile, coatele, genunchii sau chiar umerii.

Masajul Thailandez traditional este aplicat pe o saltea la nivelul pardoselei, iar clientul este complet imbracat, nefiind necesara folosirea uleiului de masaj.

Efectul pe care masajul il confera este unic, de relaxare si de energizare. Corpul isi recapata flexibilitatea si usurinta in miscare, iar atmosfera tacuta te calmeaza. Toata tensiunea acumulata si toxinele sunt eliminate din muschi si tesuturi. Reglarea sistemului osos si stimularea organelor interne se realizeaza prin diferite miscari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Haine online